МуFin – един от успешните примери у нас за дигитален портфейл

Дигитализацията в наши дни е навсякъде. Тя  дава свободата да свършим всичко без да се редим на опашки и да чакаме тромавите системи да свършат това, което можем и сами, само след няколко клика. И тъй като почти всичко е свързано с пари, то и те набират скрост в света на дигиталното. Бързоразвиващите се технологии и иновации в банковия сектор вече позволяват да разполагаме с парите си навсякъде, по всяко време.

Един от добрите примери на българския пазар е старт-ъпа Майфин ЕАД (MyFin), чийто млад екип преди година разработи приложението MyFin. То е дигитален портфейл, който дава възможност да правим бързо и лесно парични преводи и плащания. Приложението позволява да организираме всички сметки и банкови карти на едно място. Чрез него може лесно се следят всички движения по тях, освен това има опция да ви бъде издадена виртуална карта, чрез която да правите онлайн плащания.

Приложението MyFin позволява да управляваме сметките си сами, в зависимост от индивидуалните си потребности. Информацията за сметки, плащания и наличности е разбираема и подредена, събрана в дашборда на приложението. Отново там можем да намерим и процентното съотношение на средствата си в различните валути.

MyFin позволява да правим бързи и сигурни разплащания без такса, използвайки своя лична сметка с български IBAN. Допълнително удобство е опцията за изпращане на пари към приятел само с избирането му от телефонния указател. От компанията предлагат три вида на карти: виртуална, дигитална и физическа. Виртуалната е предназначена за плащания в интернет. След заявяване от самото приложение тя ще се зареди веднага в телефона. Чрез дигиталната карта може да се правят плащания с телефон или смарт часовник, както и да се теглят средства от безконтактни банкомати. Тя също може да бъде заявена в приложението безплатно, след което тя ще се визуализира на мобилното устройство. Физическата пластика се издава след заявка в приложението и е напълно безплатна. Тя е изработена от иновативна, 100%  биоразградима пластмаса, а партньор за създаването ѝ са AUSTRIACARD.  Освен това от старт-ъпа са обещали, че за всяка стотна карта ще засаждат по едно дърво.

Функцията „MyFin – личен бюджет“  е още нещо, което си струва. С него  можем лесно да управляваме средствата си и да планираме разходите. Той събира всички финансови операции, които сме направили на едно място, анализира ги и ни предоставя бързо решение как да най-ефективно да ги управляваме. Чрез него можем да персонализираме финансовите си трансакции по типове, да създаваме различни категории според нуждите, да наблюдаваме тенденциите в разплащанията си, а също така да поставяме бюджетни цели. В случай, че започнем да наближаваме заложения месечен бюджет, приложението изпраща нотификация.

С MyFin можем да се въползваме и от функцията „Комунални плащания. Тя е достъпна за всички потребители на приложението напълно безплатно. Абонатните сметки могат да бъдат плащани ръчно или автоматично, в зависимост от предпочитанията. Една от новите и доста интересни опции, която се предлага, е МyTrip. Тя позволява да закупим винетка само с няколко кликвания през приложението.

Управлението на финансите е важно за всеки, а приложението MyFin дава възможност това да се случва бързо, лесно и удобно.

Приложението можете да изтеглите от тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *