Функционалните подаръци за вас и близките ви за Коледа

Източник: Pexels.com

Вече е декември месец, а 2020 г. плавно поема към последната страница от календара, за добро или лошо. Казваме добро или лошо, тъй като годината ни постави пред редица предизвикателства, а най-голямото е пандемията, причинена от COVID-19. Много фирми бяха „принудени“ да преминат на дистанционен режим в голяма част от работата си, а техните служители – да работят от вкъщи доколкото сферата им го позволява.

И тъй като това е тенденция в последната година по цял свят, времето, което прекарваме в домашни условия, значимо се увеличи. Извън служебния си график и ангажименти, хората работейки от вкъщи имат и един друг плюс – не губят ценно време в път към офиса или дома. Сега имаме възможността да оптимизираме времето си от деня така, че освен всичко да намираме и часове за почивка със семейството или любимото си хоби.

И в този ред на мисли и по това време на годината, когато предстоят едни от най-светлите семейни празници – Рождество Христово и посрещането на Новата година, започваме да се замисляме кои ще са най-практичните подаръци, с които да зарадваме своите близки.

Факт е, че „подареното“ време вкъщи ни даде възможност да премислим и оценим редица неща, в това число времето и отношенията ни с най-близките хора. Затова днес идеите ни за изненади са добре подбрани, по-осъзнати и бихме казали необходими. Предложения, които ще бъдат от една страна допълнение към списъка с технологичните джаджи на запалянковците, но и ще ви помогнат да споделите вълнуващи моменти, докато прекарвате време всички заедно.

Ето и няколко от тях. Пръвото място заема функционален телевизор от ново поколение. Категорично съчетание между красив и фин дизайн, световното кино и изкуство ще заблестят на него и вълшебно ще пресъздадат всяка емоция било то в романтична коледна комедия, приключенски филм или научна фантастика, а защо не и да си припомните незабравимите моменти от отминало любимо музикално събитие.

Лаптопът е друг функционален подарък, който ще помогне да уплътните времето си като запишете нов курс по език, придобиете нови знания в област, която ви интересува или пък просто използвате различни приложения за видео разговори с приятели и роднини по време на празниците.

По същите причини, бихте зарадвали и любимите си хора с нов смартфон, който ще е преносимото джобно устройство.

Следващото предложение в листата ни с технологични смарт подаръци е bluetooth колонка. С нея ще пресъздадете Коледния дух с любимите музикални хитове, които ще внесат още повече уют и топлина в домашната атмосфера и ще приповдигнат настроението. Отново подарък, който ще служи вярно по различни поводи и в различни компании.

Ако пък имате по-авантюристичен дух, следващата джаджа е точно за вас, когато решите да изследвате света, да завоювате нови върхове или просто сте решени да отделяте всеки ден време в залата. Смарт гривната, макар и по-нискобюджетното предложение пред смарт часовниците, ще ви върши също толкова полезна работа, колкото и те. Тя предоставя много и  подробни данни както за вашето тяло като пулс, качество на съня, изгорени калории, така и за заобикалящата ви среда като метеорологично време, локации и т.н. Освен това е супер предпочитана заради основната си функция с тракер за отброяване на стъпките ви ежедневно.

Ако сте почитатели на здравословния начин на живот и винаги се съобразявате с това, което консумирате, то сега е идеалното време да (си) подарите електроуред, с който ще спазвате много по-лесно, особено вкъщи, хранителния си план и набавяте нужната доза витамини чрез него. Блендер за смутита, уред за готвене на пара, кухненски роботи са само малка част от списъка.

Не на последно място обръщаме внимание и на по-екстравагантните подаръци като дизайнерски бутиков часовник, хубав парфюм или кожен портфейл, които никога няма да бъдат демоде, а напротив. Класическо попълнение към всяка визия при завръщане в офиса и обратно към начина ни на живот след локдауна.

И за да не нарушавате спокойствието си покрай празниците, онлайн пазаруването се доказа и в малка, но напредничава страна като нашата като предпочитан и спестяващ време вариант. С няколко клика поръчвате, а до няколко дни вече имате и пратката на вратата си. 

Още по-хубавото е, че преди месец един от най-големите онлайн търговци eMAG с широко и богато портфолио от уреди за дома, така и за лична употреба, заедно с  Fibank ни предложиха доста интригуващо решение – съвместна карта Visa, с която може да разсрочвате направените от вас покупки на определени продукти до 12 безлихвени месечни вноски, без да заплащате комисионна. Отделно, имате и право за участие директно в програмата им за лоялност и трупането на точки до 10% от стойността на покупката към вашия акаунт, в зависимост от категорията на продукта, след което може да си смъкнете натрупания бонус от стойността на бъдещата ви покупка.

Яко, нали? Затова грабвайте парата и се пуснете по вълната. И бъдете целенасочени и практични!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *